Home | Amb. Personeel | Contact Us | Site Map Ambassade van Mexico in Nederland
Your Options
INLEIDING
HET LAND
DE GESCHIEDENIS
MEXICO VANDAAG
GENIET VAN MEXICO
ONZE CONTACTGEGEVENS

 

 

INLEIDING

Mexico ligt in het Amerikaanse werelddeel en is ťťn van de drie landen die samen Noord Amerika vormen. Mexico is een groot land, is rijk aan natuurlijke hulpbronnen en is een land van hoog- en laaglanden, vulkanen en zandstranden. Het landschap is een contrast van bergen, woestijnen, open vlaktes en tropische wouden. Het klimaat en de temperatuur worden voornamelijk bepaald door de hoogte. In Mexico bestaan industrie en steden naast rustieke dorpjes en landbouwboerderijen.

Tegenwoordig is Mexico een mengelmoes van veel tradities, hetgeen het gevolg is van een lange en rijke geschiedenis. Sinds eeuwen migreren en wonen mensen vanuit de hele wereld hier. Mexico is een land dat oude gebruiken combineert met de uitdagingen van een veranderende wereld. Mexicanen doen er alles aan om hun cultuur te behouden en tegelijkertijd willen ze het land ook moderniseren.

Mexico: een overzicht

OPPERVLAKTE 1.953.162 km2

BEVOLKING (2000) 97.483.412

HOOFDSTAD Mexico Stad (Federaal District, D.F.)

REGERING Federale Republiek

AANTAL STATEN 32

BELANGRIJKE STEDEN Mexico Stad, Guadalajara, Monterrey, Puebla

TAAL De voertaal is Spaans en verder worden er nog tenminste 52 inheemse talen gesproken in verschillende delen van het land.

GODSDIENST Het belangrijkste geloof is rooms-katholiek

VALUTA De Peso ($)

ONAFHANKELIJKHEIDSDAG 16 september

NATIONALE BLOEM Dahlia

BIODIVERSITEIT 3000 plantensoorten, bijna 1000 soorten vogels, 1500 verschillende zoogdieren, reptielen en amfibieŽn

PRODUKTEN AFKOMSTIG Avocado, bonen, vanille, cacao (chocola), UIT MEXICO maÔs, tomaten, cactus (nopal), pepers, tabak, pinda's, kalkoen, pompoen, kauwgum, rubber, amarant, poinsettia

VOORNAAMSTE EXPORT Machines en transport, apparatuur, zilver, koper, zink, lood, mangaan, petroleum, vlees, schaaldieren en vis, fruit, groenten, koffie, cacao, thee, specerijen, suiker, tomaten, katoenen producten, kleding, schoeisel, wetenschappelijke instrumenten

VOORNAAMSTE IMPORT ChemicaliŽn, machines, apparatuur, industrieel gereedschap, landbouw- en mijnbouwproducten, papier en boeken, oliederivaten, farmaceutische producten, voertuigen, wol.

 

 

 Ambassade van Mexico in Nederland.     Webmaster: ir. Gerardo Izzo